De leverancier van emissieloze stroom, hydrozine

FullTank kan als energieleverancier op bouwplaatsen of iedere willekeurig gewenste locatie in Nederland en België nu ook emissie loos stroom leveren met de FullTank hydrozine aggregaat. Een aggregaat die de hydrozine (mierenzuur) omzet in waterstof om elektriciteit op te wekken. Hydrozine is een veilige brandstof die duurzaam geproduceerd kan worden uit groene stroom.

Hydrozine/mierenzuur

Hydrozine is beter bekend als mierenzuur, een product wat al heel lang bestaat. Het zuur ontstaat door waterstof te binden aan CO2. Het is een vloeistof die gewoon getankt kan worden, net als benzine of diesel.

Hydrozine aggregaat

De hydrozine aggregaat wekt elektriciteit op op basis van de waterstofdrager hydrozine. Het aggregaat kan ruim 20kw aan energie per uur opwekken. Hiermee kan een bouwplaats CO2-neutraal van stroom worden voorzien.
Hydrozine maakt het mogelijk om grote hoeveelheden waterstof op te slaan en te transporteren. Het gebruik lijkt veel op dat van conventionele brandstoffen als diesel of benzine, hierdoor past het goed binnen de bestaande infrastructuur die FullTank al heeft staan. De hydrozine wordt in het aggregaat terug omgezet naar waterstof en vervolgens in elektriciteit door een conventionele brandstofcel. Op deze manier kan waterstof op een gebruiksvriendelijke en veilige manier worden toegepast als duurzame energiebron.

SpecificatiesBesparingen
Nominaal: 20kw
Maximale piek: 40kw
Max. verbruik: Ca. 37l/u
Interne tank: 6000l
60 kWh interne batterij
Co2 1,6kg/kwh*
Nox 28 gram/kwh
SOx 0,02 gram/kWh
PM 4 gram/kWh

Voordelen

  • Kan hoge pieken en een fluctuerende vraag aan
  • Geen schadelijke emissies
  • Vloeibaar te tanken in enkele minuten
  • Fluister stil

FullTank uw leverancier van Hydrozine

Om de hydrozine te vervoeren heeft FullTank als brandstofleverancier een oplegger ontwikkeld waarmee wij als enige in Nederland op een verantwoorde en veilige manier Hydrozine kunnen distribueren en als supply chain specialist kunnen optreden. We verzorgen niet alleen de distributie, maar met onze FullTank sensor hebben wij inzicht in de actuele situaties zoals voorraden, voorspellingen en kunnen wij bijsturen indien nodig, zodat de klant altijd een volle tank heeft.